Instellingen

Zodra u een nieuw bericht heeft aangemaakt kunt u nadat deze is geselecteerd de 'Instellingen' hiervan aanpassen. Dit scherm ziet er als volgt uit:

1

Afbeelding in overzichten

Allereerst kunt u een afbeelding bij het bericht toevoegen, die betrekking heeft op het bericht. Klik op 'Bestand kiezen' om de 'Mediabibliotheek' te openen. Kies daar een afbeelding uit en klik op 'Bevestigen'. Met 'Legen' verwijderd u de afbeelding uit het kader. Het is overigens niet verplicht om een afbeelding toe te voegen.

2

Berichtgegevens voor overzichten en zoekmachines

De zoekmachinefunctie zorgt ervoor dat, en onder welke trefwoorden, uw website gevonden kan worden met zoekmachines als Google. Hoe beter de trefwoorden gekozen worden, hoe hoger de pagina in de zoekmachines aangegeven staat.

Wat u bij 'Unieke URL' invult zal in de adresbalk achter uw sitenaam komen te staan wanneer u op deze pagina bent. Het beste is om op 'Automatisch genereren' te klikken. Met 'Controleren' kunt u nagaan of de unieke URL al bestaat.

De 'Titel' kan automatisch gegenereerd worden als er een titel in het titelblok op de pagina aanwezig is. Als dit vak leeg is kunt u er zelf een titel invullen die niet te lang is. Één of enkele woorden zijn voldoende (maximaal 66 tekens).

Bij 'Omschrijving' kunt u aangeven waar de pagina over gaat. Het invullen van twee zinnen geeft de beste resultaten in een zoekmachine. Het is ook handig als u zoveel mogelijk trefwoorden in de zinnen verwerkt. U kunt de omschrijving ook 'Automatisch genereren'. De eerste paar woorden van een paragraafblok (zie Inhoud) worden er dan neer gezet (maximaal 166 tekens).

Vul nu 'Trefwoorden' in, let daarbij op dat u geen veelgebruikte woorden kiest. Daarmee vergroot u het aantal zoekresultaten dat de zoekmachine weergeeft, hierdoor zal uw website moeilijker te vinden zijn. Het invoeren van ongeveer drie trefwoorden zorgt voor de beste resultaten in zoekmachines. Wanneer u deze trefwoorden ook in uw omschrijving heeft verwerkt, zijn de zoekresultaten nog beter.

Selecteer ten slotte de taal waarin de pagina getypt is.

3

Publicatie instellingen

Om het bericht op de nieuwspagina te laten tonen vinkt u status: 'Online' aan wanneer u klaar bent met het bericht.

De 'Archiefdatum' is de datum waarop het nieuwsbericht gemaakt is. Automatisch staan de actuele datum en tijd er al, maar dit kan ook veranderd worden. De datum kan veranderd worden met het kalendersymbooltje tussen de datum en de tijd in. De tijd kan veranderd worden met de pijltjes omhoog en omlaag of door deze de te typen.

U kunt het bericht ook zo instellen dat het op een bepaalde datum en tijd online of offline komt te staan ('Niet tonen voor' en 'Niet tonen na'). Het kiezen van een datum en tijd werkt hetzelfde als bij de archiefdatum.

4

Nieuwsgroep

Als u een bericht naar een of meerdere andere groepen zou willen verplaatsten klikt u op Selecteer Nieuwsgroepen. Klik de groep aan waar het bericht heen moet en klik dan onderaan op Klaar. Wanneer u ctrl inhoud kunt u meerdere groepen selecteren.

Klik na deze instellingen veranderd te hebben onderaan de pagina op 'Opslaan'.