Pagina templates

Met deze functie kunt u voorgeprogrammeerde paginalayouts maken, die u later, wanneer u uw site inhoud geeft, gemakkelijk kunt vullen met tekst. U kunt een van deze templates selecteren wanneer u een nieuwe pagina wilt maken in de Pagina's- of Nieuwsmodule .

Wanneer u op 'Pagina templates' in het 'Dashboard' klikt en een template toevoegd zal deze in de linkerkolom verschijnen. Zodra u dit template selecteert zal het volgende scherm verschijnen:

1

Template toevoegen

Indien er reeds templates aanwezig zijn zullen deze in de linkerkolom worden weergegeven. Wanneer u een nieuw template toe wilt voegen dient u op 'Template toevoegen' te klikken.

2

Template verwijderen

Wanneer u een template wilt verwijderen dient u deze in de linkerkolom te selecteren en daarna op 'Template verwijderen' te klikken.

3

Template overzicht

In deze kolom zullen alle templates die u heeft gemaakt komen te staan. Wanneer u een template wilt bewerken dient u deze hier te selecteren en zal het bovenstaande scherm verschijnen.

4

Label

Hier kunt u onder 'Label' uw template een naam geven.

5

Site Module

Hier kunt u aangeven op welke module dit template van toepassing is. Wanneer het een template voor de standaard website betreft selecteert u 'Standaard pagina's', indien het een template voor een andere module (zoals Nieuws) betreft dient u dat te selecteren.

6

Blokken

In deze kolom worden alle blokken weergegeven die u kunt gebruiken om een template te maken. Selecteer de gewenste blokken en klik op de pijlen naar recht (>>) om deze aan het template toe te voegen.

7

Template

In deze kolom wordt de indeling van het template weergegeven aan de hand van de toegevoegde blokken. U kunt de indeling wijzigen door een blok te selecteren en daarna nog eens aan te klikken terwijl u de linker muisknop vasthoudt, nu kunt u het blok verslepen en de volgorde aanpassen.

Het verwijderen van een blok werkt op dezelfde manier als het toevoegen, selecteer het blok in de rechtkolom en klik dan op de pijltjes naar links (<<).

Zodra u klaar bent met het samenstellen van uw template kunt u op 'Toepassen' klikken en zal deze links in het overzicht worden geplaatst.