Pagina instellingen bewerken

Nadat u in de paginastructuur een pagina heeft geselecteerd en op de button 'Instellingen bewerken' heeft geklikt verschijnt het volgende venster:

1

Pagina instellingen

Hier kunt u de instellingen van een pagina bewerken:

• De 'status' staat automatisch op offline als er een nieuwe pagina wordt aangemaakt. Zodra u klaar bent met vullen van de pagina kun u deze online zetten zodat deze op uw site in het menu zichtbaar is. U kiest voor 'online (onzichtbaar in menu)' om wel online te zetten zonder dat deze zichtbaar is in het menu. Deze pagina kan alleen bereikt worden met een interne link.
  • Bij 'Beveiligde pagina' kunt u aangeven of een pagina voor iedere of alleen een afgeschermde groep gebruikers zichtbaar is. Om een pagina te beveiligen dient uw website te zijn uitgerust met de module geautoriseerde gebruikers.
  • In het veld 'Label' kunt u de naam van de pagina veranderen.
  • Als 'Paginatype' kunt u aangeven of een pagina gebruik maakt van een module of bestaat ut een link. Indien u hier kiest voor de instelling link wordt de bezoeker vanuit het menu rechtstreeks doorverwezen naar een andere pagina die u heeft ingesteld.

2

Module instellingen

Indien u bij 'Paginatype' heeft gekozen voor 'Module' kunt u instellen van welke module de pagina gebruik maakt. In de regel staat deze instelling op 'standaard pagina's'. Afhankelijk van de module die u kiest kunt u specifieke instellingen ingeven.

Klik hier voor meer informatie over de beschikbare modules.

3

Stijl instellingen

De paginastijl is voor iedere website specifiek ontworpen. Per pagina kunt u zelf kiezen uit de beschikbare stijlen en afhankelijk van het ontwerp specifieke instellingen aanpassen zoals de achtergrond van een pagina. Vink de optie 'Erven' aan om de gekozen stijl en instellingen bij alle onderliggende pagina's in de structuur door te voeren.

4

Zoekmachine optimalisatie

Het rechter gedeelte van het scherm heeft betrekking op de 'Zoekmachine optimalisatie'. De het correct invullen van deze gegevens zorgt ervoor dat uw website beter gevonden kan worden in zoekmachines zoals Google.

Vink de optie 'Deze pagina niet laten indexeren door zoekmachines' aan wanneer u niet wilt dat de pagina in Google of andere zoekmachines gevonden kan worden.

• Unieke URL: Met een unieke url kunt u bezoekers rechtstreeks toegang geven tot een pagina door deze in te vullen in de adresbalk van hun webbrowser. Toolblox controleert automatisch of u een unieke url heeft opgegeven en uw waarschuwen indien dit nog niet is gebeurt. Een unieke url bevordert namelijk ook de vindbaarheid van uw website in Google. Wat u bij 'Unieke URL' invult zal in de adresbalk achter uw sitenaam komen te staan (bijvoorbeeld http://www.google.nl/help). U Toolblox zelf een unieke URL laten bepalen door op 'Automatisch genereren' te klikken. Met de button 'Controleer' kunt u nagaan of de unieke URL al bestaat.
  • Titel: De titel van een pagina zal worden weergegeven in de titelbalk van de webbrowser die door bezoekers wordt gebruikt. Bovendien bevordert het gebruik van een heldere duidelijke titel de vindbaarheid van de pagina in Google en andere zoekmachines. De titel kan automatisch gegenereerd worden als er een titel in het titelblok op de pagina aanwezig is. Als dit vak leeg is kunt u zelf een titel invullen. Gebruik hiervoor maximaal 66 tekens.
  • Omschrijving: Vul hier een omschrijving van de pagina in die gebruikt wordt door zoekmachines als Google. U kunt de omschrijving ook 'Automatisch genereren'. De eerste paar woorden van de eerste paragraaf op de pagina worden hiervoor gebruikt.
  • Trefwoorden: Vul hier de trefwoorden in die zoekmachines zullen gebruiken bij het vinden van uw website.
  • Taal: Selecteer hier de taal waarin de pagina geschreven is.