Pagina templates

Met deze functie kunt u voorgeprogrammeerde paginalayouts maken, die u later, wanneer u uw site inhoud geeft, gemakkelijk kunt vullen met tekst. Deze template is te selecteren wanneer u een nieuwe pagina wil maken in de pagina's- of nieuwsmodule.

Een voorbeeld van een Template.

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe u een template aanmaakt:

• Begin met Template toevoegen.
  • Verzin een naam voor de template en vul deze in bij Label.
  • Kies bij Site module of het een template wordt om gewone pagina's te maken of nieuwspagina's.
  • Klik op Toepassen. De nieuwe template komt links, onderaan in de lijst te staan.
  • Klik de zojuistgemaakte template aan.
  • Om de template inhoud te geven moeten er blokken onder 'Template:' geplaatst worden.
  • Klik het blok dat bovenaan een pagina moet staan (meestal de titel) aan.
  • Klik op de button in figuur 1.1 om het gekozen blok toe te voegen.
  • Klik na alle gewenste blokken toegevoegd te hebben weer op Toepassen linksonder.

Figuur 1.1

• U kunt een blok verplaatsen door het eerst aan te klikken en daarna te verslepen naar een andere plaats.
  • U kunt een blok verwijderen door het aan te klikken en daarna op de button in figuur 1.2 te klikken.
  • U kunt een template verwijderen door het aan te klikken en daarna op de knop; Template verwijderen, te klikken.

Figuur 1.2

Tenslotte nog dit voorbeeld ter verduidelijking: